Fiskefest i Stenvad

Sponseret indlæg

Den første juni i år genåbnede Stenvad Put & Take, der ligger lidt vest for Kolding, med nye forpagtere. I løbet af de sidste fire måneder er stedet blevet hyped godt på de sociale medier, og søen har fået en masse bevågenhed i putfiskerkredse.

De positive omtaler af stedet var heller ikke gået Tims og min næse forbi, og vi besluttede at henlægge en fisketur til Stenvad. Da jeg for fjorten dage siden var i Kolding i en anden anledning, stak jeg hovedet forbi søen, for at få et indtryk af stedet. Det viste sig, at der var gang i en konkurrence, og der var allerede indvejet flere flotte regnbue- og guldørreder. Det var fisk i rigtig gode størrelser, der lå til skue i græsset, og mens jeg beundrede fiskene, kom en af konkurrence deltagere med endnu en fisk til indvejning.

Konkurrencen var godt besøgt, og folk stod meget tæt efter min smag. Jeg må ærligt tilstå, at jeg ikke kan forlige mig med at stå og fiske skulder ved skulder med folk (havfiskeri fra en båd er en undtagelse), og derfor deltager jeg yderst sjældent i fiskekonkurrencer. Når jeg fisker i put & take søer, prøver jeg også at henlægge mit fiskeri til tidspunkter, hvor der er få andre fiskere ude. Der må i min optik gerne være højt til loftet og langt til sidemanden på en fisketur.

Stenvad Put & Take er en lille naturperle der ligger tæt på Kolding

Selve stedet ligger i smuk natur, og Vester Nebel Å snor sig gennem området. Området så meget indbydende ud, og derfor så jeg frem til at komme forbi en dag uden for mange mennesker. Tim og jeg besluttede os for at vores tur skulle afvikles en onsdag formiddag, for der var næppe mange mennesker derude.

Men sådan kom det ikke helt til at gå! Vi ankommer ved ni tiden og kan tælle fjorten biler på parkeringspladsen. Det kommer dog ikke som et chok for os, for et opslag på Stenvads Facebook side aftenen før havde omtalt en morgenudsætning af 200 kilo fisk. Sådan en annoncering går ikke upåagtet hen, og i kommentarfelterne var der mange, der meldte deres ankomst.

Tim kender mange af de fremmødte fiskere, og der bliver hilst lystigt og slynget indforståede kommentarer af. Kurt, der sammen med sønnen Michael har overtaget forpagtningen af søen, byder på en kop kaffe, og vi sætter os ind i det fine opholdsrum og tager en snak over en kop varm mokka.

Når man har indløst fiskekort til søen, må man også fiske på et stræk af Vester Nebel Å

Kurt og Michael overtog forpagtningen af Stenvad Put & Take d. 1. juni 2018. Stedet var groet godt og grundigt til, for de tidligere ejere var gået trætte i det, fortæller Kurt. Det har været lidt svært at få det op og stå igen, fortsætter han, for folk troede stadig, at det var den gamle ejer der drev stedet og det har holdt folk væk. Men nu kører det fint, og vi har mange besøgende lystfiskere.

Der har været put & take i Stenvad siden 2004. Søen, der er to til fem meter dyb, er krystalklar. Ved overtagelsen var søen groet til med grøde, men vi har tilført flere græskarper til den eksisterende bestand, og nu har vi ingen problemer, fortæller Kurt.

Vi udsætter kun regnbueørreder og guldørreder, og det er i størrelser fra halvandet til ni kilo. Der sættes løbende fisk ud. Ved de fleste put & take søer sættes der normalt fisk ud for 50 procent af omsætningen. Her i starten har vi kørt med en 80/20 fordeling, for vi skal ikke tjene penge på det, det første år, beretter Kurt. Det betyder også, at der hele tiden er en god bestand af fisk i Stenvad.

Jeg lægger ud med at fiske med Snapperblink

Når man har betalt fiskekort til søen, må man også fiske i et stræk af Vester Nebel Å.I åen kan man fange havørreder, men der er også chance for at få en laks på krogen. Der er blevet fanget en laks på 110 cm lige efter Stenvads stykke, så de er derude, fortæller Kurt.

På trods af udsætningen af 200 kilo fisk mellem tre og seks kilo her til morgen, er der ikke kommet fisk på land. Så vi sætter lige 100 kilo mere ud om lidt, smiler Kurt. Det bliver større fisk mellem seks og ni kilo. Så der bliver nogle gode basser at fiske efter. Skal der være fiskefest, så lad er blive fest!

Der kastes til en spottet guldørred

Massiv udsætning!

Tim og jeg henter grejet i bilen og begiver os ned til søen. De fleste fiskere har klumpet sig sammen i den ene ende af søen, så vi går lidt længere væk for at få lidt mere plads. Mange af fiskerne har monteret de populære Præsten gennemløbere på linerne. Men da fiskene har set denne agn i flere timer nu uden at hugge, skal der noget andet til. Jeg binder et Snapperblink på, for det er et af mine favoritblink i putten. Vi fisker aktivt rundt i den anden ende af søen uden at have hug. En fin guldørred svømmer rundt hernede, men på trods af utallige kast lige foran snotten på fisken, lader den sig ikke overliste.

Dagens anden udsætning!

Kurt har fortalt os at fiskene nok vil stå forholdsvis koncentreret i den anden ende af søen, så vi går tilbage til stedet, hvor de fleste andre har forsamlet sig. I det samme bakker Michael ladvognen til, og så begynder den nye udsætning af fisk fra fiskekarret. Selvom vi står på den anden side af søen, er det tydeligt at se, at det er nogle rigtig fine fisk, der kommer ud i søen.

De nye fisk er hugvillige og sætter samtidigt gang i de fisk, der allerede er i søen. Der går ikke længe inden de første stænger begynder at flexe ved søen. Tim har prøvet forskellige agn af og fisker nu med et T-grovel mikroblink fra Illex. Det er et godt valg, for den bliver grådigt inhaleret af en hårdt kæmpende fisk.

Tim kæmper med dagens første fisk

Fisken kæmper godt og Tims UL stang bøjer godt. Ørreden svømmer frem og tilbage og accelererer gang på gang i nye eksplosive udløb. De sidste kræfter bruges på at sende vandsprøjt i alle retninger, men anstrengelserne for at slippe fri af krogen lykkes ikke for fisken, og den må lade sig omslutte af fangstnettet.

Fin regnbueørred fanget på mikroblink

Dagens første fisk er en realitet for Tim, og det er en fin regnbueørred på 3,5 kilo. Vi fisker videre og fornemmer tydeligt, at der er god aktivitet ude under overfladen. En gang imellem ses store trykbølger og fisk, der bryder overfladen. Jeg har et hug, men fisken er lige så hurtigt væk, som den dukkede op.

Flere af de andre fiskere har taget turen rundt om søen, og vi får en snak med disse, når de passerer os. Charlie er en af dem, der har forsøgt forskellige steder i søen, og det har båret frugt. Han kommer gående med en flot regnbueørred, der grangiveligt vejer over fem kilo. Jeg tager et par billeder af fangsten, og så får vi vægten slået fast til 5,34 kilo.

Charlie med en regnbueørred på over fem kilo

Fiskefesten starter

Op ad formiddagen tager flere og flere fiskere hjem og det giver mere luft omkring søen. Der er mange der har benyttet chancen til at få et par timers fiskeri inden de skal på arbejde. Hvor de første timer af dagen har været meget stille rent fangstmæssigt, så vender tendensen her ud på formiddagen.

Charlie fisker på den modsatte side af hvor vi står og inden for ganske få minutter fanger han to fine fisk. Jørn og Flemming, der fisker ved siden af Charlie, fanger også nogle fisk. Der er stadig meget aktivitet af fisk i søen, men lige meget hvilken agn jeg benytter, så er der ikke noget der udløser et hug.

Så er Tim i gang igen

Tim har skiftet til en Dorado Spinner i syv gram og blinkets frække gang kan ikke modstås af en af søens større fisk. Med en smøg i kæften, på bedste Kim Larsen manér, indleder han en kamp med en fisk der tydeligvis har en god størrelse.

I et pænt stykke tid foregår fighten fuldstændigt på fiskens præmisser og den svømmer rundt som den selv har lyst til. Tim får den gjort træt og kan notere sig for sin anden fisk. Vægten viser 5,84 kilo og så er der grobund for at give Charlie noget røg. Den lille vægtforskel på deres fisk er nok til at udløse en masse venskabeligt drilleri.

Dorado Spinneren blev denne ørreds banemand
Fiskene begynder at hugge op ad formiddagen

Der har tegnet sig et billede ved søen denne formiddag, for de fleste fangster er gjort på mikroblinket Fidusen i farvekombinationen orange/gul. I håbet om også at kunne få fisk på land får jeg monteret en Fidus i gul/pink fra grejboksen.

Med tesen om at små agn ofte fanger store regnbueørreder har Tim skiftet tilbage til mikroblink. Nu er det et Prism blink fra Rapture Lures der er for enden af forfanget. Blinkene kommer først i handlen til foråret, men Tim tester dem. Testen falder godt ud for blinket kaster hurtigt en fisk mere af til den dygtige fisker.

Tims tredje fisk. Fanget på et blink der rammer markedet til næste år

Kurt og Michael har inviteret til onsdags fiskefest i Stenvad og foruden mange fisk i søerne, så disker de også op med grillpølser ved middagstid. Vi samles omkring grillen og over pølser og brød, og her får fiskesnakken frie tøjler.

Der hygges med pølser, brød og fiskesnak
Kurt griller pølser til dagens gæster ved søen

Optanket med ny energi går vi atter friske til fiskeriet. Her efter frokost er det Flemming der bliver helt ustyrlig. Den ene gang efter den anden har han flex på klingen og den ene store regnbueørred efter den anden kommer på land.

Flemming i kampens sidste fase
Flemming med et par flotte fisk, der begge vejer over fire kilo

Kurt kommer ned til søen og har selv medbragt en fiskestang. Han har gennem årene fisket meget put & take, men efter at han selv står i spidsen for en sø, bliver det ikke til så meget fiskeri mere. Han forærer mig en Fidusen i den ”rigtige” farvekombination og det styrker troen på at jeg kan få gjort noget ved min fangstmæssige tørke.

Selvom det har været fantastisk vejr hele dagen, så får vi en regnbyge ud på eftermiddagen. Der bliver fortsat fanget fint med fisk, men det er åbenbart bare ikke min dag i dag. Kurt fanger en ørred på seks kilo og Tim slutter af med en fisk fanget på powerbait fisker lige over bunden.

Flemming er dagens storfanger. Han har fanget seks flotte regnbueørreder med en gennemsnitsstørrelse på over fire kilo. Til slut pakker vi sammen og kører tilbage mod Fyn inden myldretidstrafikken sætter ind. Det har været en god dag og Stenvad put & take er et lækkert sted, som jeg absolut vil besøge igen. Faktisk er jeg nødt til at besøge stedet igen, for en revanche er påkrævet!

>>>> Følg Specineers.dk på Facebook >>>>

Flemming blev dagens storfanger med seks fisk. Fiskene vejer mellem 4,4 kilo og 5,95 kilo.

Læs mere om Stenvad Put & Take her