Nedtælling til laksepremieren

Nedtællingen til årets laksepremiere i de vestvendte åer er ved at være tilendebragt. Mandag morgen d. 16. april står åfiskere fra hele landet klar ved de lakseførende vestvendte jyske åer og drømmer om en stor sølvblank dansk laks!

Vinteren har nærmest strakt sig en tredjedel ind i foråret, så der har været rigelig tid til at forberede sig til den kommende laksesæson.  Det er særligt fluefiskere med forkærlighed for at binde deres egne fluer, der forbereder sig. Kan man diske op med nye ideer, så man kan kreere den flue, der skiller sig ud fra alle andre og som udløser hugget fra laksen? Eller skal man binde nogle gamle kendinge, som man ved, eller tror på, virker?

Kreativitet ved fluestikket

En af dem der har udviklet nyt ved fluestikket, er den kendte fynske fluebinder Gerhardt Andersen. Hans bud på en premiereflue har fået navnet Ti´eren og her fortæller han selv om baggrunden for fluens tilblivelse:

Jeg har mange venner inden for fluebindings verdenen og var så heldig at få skindet fra en sølvfasan af en god ven. En anden ven indfarvede fjerene for mig – blandt andet i en gul farve. For en lille måneds tid siden var jeg i det kreative hjørne ved fluestikket og tænkte, at de her fjer skal jeg lave noget ud af. Det var blevet til nogle fluer med kaninskind, og så tænkte jeg, at det passer perfekt sammen med sølvfasanen, fortæller Gerhardt.

Ud af det kom så fluen, som jeg har givet navnet Ti´eren. Navnet har en dobbelt betydning, for der findes en flue, der hedder Ni´eren og med denne flues tiger look, lå navnet lige for, griner Gerhardt.

Gerhardt har mange norske laks på samvittigheden, men har stadig fangsten af sin første danske laks til gode. Denne håber han at overliste, når han fisker til dette års premiere ved Skjern Å.

Hvis du også vil være bevæbnet med den nye lakseflue i flueæsken til årets laksepremiere, så får du her Gerhardts mønster beskrivelse på Ti´eren.

Ti´eren er Gerhardt Andersens bud på en lakseflue til premieren 2018

Ti´eren

Mønster beskrivelse:
Pro minitube rør
Vægt: Pro Raw weight -valgfri
Vinge: Zonker kanin Tigerstribet – herover 2 stråler flash
Hackle 1: Indfarvet gul sølvfasan brystfjer (…substitut Gul perlehøne)
Hackle 2 : Claret softhackle
Cheecks : Junglecock
Hoved: Pro Disc

“Tigerhovedet” er en Pro Disc og hacklerne er indfarvet gul sølvfasan brystfjer og claret softhackle
Vingen er lavet af zonker kanin tigerstribet – herover 2 stråler flash
Gerhardt Andersen ses her med en flot laks fanget i Norge. Han har stadig sin første danske laks til gode, men mon ikke den bliver en realitet til årets premiere med Ti´eren for enden af forfanget? (Foto: Gerhardt Andersen)

>>>> Følg Specineers.dk på Facebook >>>>