Arrild Fiskesø

Sponseret indlæg

Fangstrapporter med billeder af store regnbueørreder og smukke kildeørreder fra Arrild Fiskesø tikkede kontinuerligt ind i diverse Put & Take forums på Facebook i foråret. Tim og jeg sætter Flemming Bjerrum og Allan Kjeldstrøm stævne ved søen, for netop de to har fanget fine fisk på stedet i de forgangne uger.

Søen ligger ved den sønderjyske by Toftlund i det store ferieområde Arrild Ferieby. Feriebyen, har med sine 450 sommerhuse, en masse gæster gennem hele året, og mange af disse finder vejen til fiskesøen. Vi besøger Arrild Fiskesø en onsdag formiddag og på trods af en del tyske fisketurister, er der god plads i området.

Støvregnen falder kontinuerligt, og selvom vi kan se mange fisk i søen, kan vi ikke lokke nogen af dem til hug. Både Tim og Allan har udviklet grej til put & take fiskeriet, så de går og fisker med deres egne agn.

Støvregnen falder over den lille sø ved Arrild

”Hjemmelavede” agn

For enden af Tims line sidder hans egen kreation, MUSH gennemløberen. Flemming har monteret Allans kreation, mikroblinket Snakebite, for enden af sin line, og jeg forsøger mig med en Mepps spinner i farven guld. Spinnere er min personlige favorit agn til specialørrederne, og jeg vil gerne have en af de flotte kildeørreder på land i dag.

Den første time sker der ingen ting, men så kommer der lidt gang i den. Flemming får et godt hug, og i det klare vand kan vi se, at det er en smuk kildeørred, der mindst vejer et par kilo. Det er en stærk fisk, og den giver Flemming en god kamp.

En stærk kildeørred har nappet Flemmings mikroblink

Desværre mister krogen sit hold inden den er klar til netning. Lidt efter har Allan hug, og denne fisk er også en ivrig fighter. Lige som før vil denne fisk heller ikke med på land, for fisken får sig vredet af krogen lige inden, den skal glide i nettet.

Ti minutter efter er der bud efter min spinner. Selvom det er en kildeørred, jeg er på jagt efter, så kan regnbueørreder også overlistes på spinner. Fisken, der vejer 2,8 kilo, giver en super sjov kamp på det lette UL grej.

En regnbueørred har kastet sig over spinneren, der var tiltænkt en kildeørred

Nu er der kommet lidt hul på bylden, og få øjeblikke senere har Flemming fast fisk igen. Denne gang holder krogen sit fæste hele vejen i mål, og Flemming får lidt revanche med en fin regnbueørred.

Flemming med en flot regnbueørred

Allan har stukket mig et af sine blink og med et glimt i øjet fortalt, at denne fangede kildeørreder ved hans sidste besøg hos Arrild Fiskesø. Jeg har ikke fisket med blinket i mange minutter før en lille kildeørred følger efter agnen. Den vender dog om lige før stangspidsen.

Et par kast senere hugger fisken, og uden den store kamp kan jeg lande en lille, men utrolig smuk kildeørred. Jeg tror at fangsten næsten glæder Allan mere end mig, for mit mål blev opnået ved hjælp af hans blink.

En smuk lille kildeørred kunne ikke modstå Snakebite blinket

De næste par timer sker der ingenting, og da vi skal til at pakke sammen, hilser jeg på Ronnie Trex Ørbekker, Polle Jørgensen og Annie Jespersen, der fisker i den store sø. Ronnie, der har Arrild Fiskesø som sit ”hjemme-vand”, har haft bedre held med fiskeriet end os og kan notere sig for tre flotte regnbueørreder.

Han tager et kast mere, og BAM! Så har han hug igen. Ronnies UL stang flexer godt, og man må sige, at fiskene i søen er super stærke, for også denne fisk leverer en rigtig herrefight.

Ronnie er ved at lande en hårdt kæmpende regnbueørred i den store sø ved Arrild

Området ved Arrild Fiskesø er velholdt og har alle de nødvendige faciliteter. Der er tillige en kiosk og velassorteret grejbutik med alt, hvad putfiskeren begærer. Kiosk og grejbutik har åbent alle ugens dage fra kl. 8 til kl. 19.

Ronnie med et par flotte fisk fra Arrild Fiskesø

Man kan fiske i to søer, der tilsammen er på 17.000 m². Imellem søerne er der anlagt et åløb på 560 meter, hvor det kun er tilladt at fluefiske. Søerne er klarvandede og er fem-seks meter dybe på de dybeste steder.

https://www.facebook.com/specineers.dk/

Der sættes fisk ud dagligt, og det er primært regnbue- og guldørreder, men forår og efterår sættes der også mange kildeørreder ud. De udsatte fisk ligger mellem et og elleve kilo, og det er altid muligt at fange en stor fisk i søerne. Dertil er der ingen fangstbegrænsning.

Læs mere på søens Facebook side eller på deres hjemmeside

Der er god plads ved Arrild Fiskesø