Forårsaften i Blue Rock

Timing er altafgørende, hvis man gerne vil have en høj succesrate i ens fiskeri. Alle kan være heldige at tage ud og opleve noget godt fiskeri, men det kræver mere end held at have konstant godt fiskeri. Dette gør sig gældende inden for alle typer fiskeri, men særligt ved put & take fiskeri betyder timing meget.

I weekenden så jeg, at Blue Rock annoncerede, at der var sat trehunderede kilo ørreder ud fordelt på brødding, kilde-og regnbueørreder. Der var ikke noget stort arrangement dernede i weekenden, og samtidigt var vejret ikke det bedste. Så der var nok ikke mange, der havde fisket på fiskene.

Vejrudsigten for den kommende uge lover en masse regn, men mandag aften er der et lille vindue med godt vejr. Så jeg pakker grejet i bilen og kører mod Blue Rock mandag efter arbejde.

Det er en skøn aften ved Blue Rock

Stængerne er rigget til og ligger klar i bilen. Så der skal kun lige indløses fiskekort, inden jeg kan gå i gang med fiskeriet. Jeg har mulighed for at fiske i to timer, men da man hos denne ørredsø ”kun” må fange to ørreder på et to timerskort, køber jeg et kort til tre timer. Med et tretimers kort må man fange tre fisk.

Det lyder måske lidt som pral, at jeg tænker, at jeg nok skal fange tre fisk på et par timer, men jeg ved, at der er mange fisk i søen, de har ikke været udsat for et stort fiskepres og så skinner solen! Det er en helt fantastisk forårsaften, og kan man så andet end at være fyldt med selvtillid?

Der står nogle folk og fisker i den ende af søen, som man kommer først til. Derfor vælger jeg at starte fiskeriet midt på søen, hvor røret til udsætning af fisk forefindes. Derefter fisker jeg venstre om.

Det er lige netop så længe lyst nu, at man kan nå et par timers fiskeri efter arbejde

Jeg har rigget to UL stænger til, så jeg nemt kan skifte mellem to agn uden hele tiden at skulle binde nye knuder. På den ene stang sidder der en Mepps spinner i farven guld. Netop sådan en spinner har jeg fanget en del specialørreder på, så den tror jeg på.

Den anden stang er rigget op med et gennemløbsblink af typen Mush. Dette blink gav mig flere fine regnbuer på en tur i sidste uge, så den er lige pt. førstevalg. Jeg bevæger mig rundt om søen og skifter mellem at fiske med spinner og gennemløbsblink.

I den ende af søen lander en af fiskerne en fisk. I den ende hvor jeg går, sker der ikke noget. Jeg ser ikke fisk, der markerer sig eller mærker nap. Efter tre kvarters fiskeri forlader de andre fiskere søen, og jeg har nu det hele for mig selv.

Fiskeri mens dagen går på hæld

Nu er jeg kommet ned i den anden ende af søen, og ved tidligere besøg hos Blue Rock er det netop her, jeg har fanget fisk. Det er stangen med spinneren på, der er i aktion, da jeg får det første hug. Det er en sjov fight på Ul grejet, og humøret stiger et par ekstra grader, da jeg i det klare vand kan se, at det er en specialørred, der har hugget.

Fisken kommer i nettet, og sikkert på land kan jeg konstatere, at det er en brødding, og dermed kan jeg notere endnu en art på listen i min artsjagt for 2019.

Aftenens første fisk er en fin brødding

>>> Læs om Specineers.dk´s Artsjagt 2019 her <<<

Fiskeriet genoptages, og solen er nu ved at gå ned i horisonten. Rundt om på søens overflade ses ringe fra ørreder, der er blevet aktive i det øverste vandlag.

Solen går ned i horisonten

Specialørreder plejer at gå dybere end regnbueørreder, så det må være sidstnævnte, som jeg kan se. Derfor skifter jeg over til stangen med gennemløberen, og der skal ikke mange kast til før der er hug.

Det er en ilter fisk, jeg har for enden af linen, og den tager nogle gode udløb. Jeg elsker simpelthen at fiske med UL grej! Som forudsagt er det en regnbueørred, der ikke kunne lade Mush´en være i fred.

Det næste stykke tid skifter jeg mellem de to agn. Jeg vil helst fange en kildeørred eller en brødding, men samtidigt kan jeg se, at regnbueørrederne bliver mere og mere aktive her i skumringen.

Gennemløberen Mush er populær blandt regnbueørrederne

Der er fint med tid tilbage på fiskekortet, men jeg har lovet at handle ind på vejen hjem, og aftensmaden er således afhængig af, at jeg får bragt nogle ingredienser hjem. Så jeg mærker et lille tidspres på mine skuldre. Men jeg trækker hjemturen en lille smule, for jeg vil gerne lige fange den sidste fisk, jeg har tilbage på kortet.

Et par kast senere har jeg hug, men fisken bliver ikke hængende. Jeg fortsætter indspinningen og har nap igen. Der skal små tyve kast til, før der er hug igen, og denne gang er der fast fisk. Endnu engang er det en regnbueørred, der har hugget og denne leverer også en god fight.

Jeg fik fanget de tre fisk jeg måtte på halvandens time fiskeri og kan så sætte kursen mod købmanden, inden det går hjemad. Det har været en kanon tur og en dejlig aften! Timingen var helt perfekt, og nu kan jeg hellige mig andre gøremål end fiskeri de næste aftener, hvor regnen skal sile ned.

Følg Specineers.dk på Facebook!

Tre fisk på halvanden times fiskeri – det er godkendt!